Ioga Terapèutic

La Iogateràpia és un mètode d’afrontament dels obstacles interns que ens atrapen en espais de negativitat, confusió, por, inseguretat, desajust emocional etc, generant patiment, limitant les nostres capacitats i potencialitats i limitant tot allò que impedeix viure en plenitud.

El Ioga, en els seus orígens va ser un camí espiritual i d’autorealització, avui dia, ha esdevingut també una teràpia per tal d’adaptar-se a les necessitats i possibilitats dels practicants de la nostra societat moderna. En els nostres temps, majoritàriament, les persones que s’interessen pel ioga ho fan amb finalitats terapèutiques. Depenent de la naturalesa de la dolència, el ioga pot tenir una finalitat sanadora o preventiva i, a més, pot ajudar a gestionar símptomes com els de l’estrès, l’ansietat, estats emocionals negatius… El ioga terapèutic utilitza una selecció de tècniques i mètodes del ioga tradicional (pràctica de postures, exercicis, respiració, relaxació, meditació, actituds…) combinats sovint amb tècniques terapèutiques, consells dietètics etc… Es practica sobretot de manera individualitzada. En primer lloc es fa una entrevista. A continuació es realitzà una primera sessió. Després de fer les revisions pertinents, es proposen pràctiques personalitzades.

El ioga és holístic, això vol dir que treballa conjuntament els cinc nivells del procés curatiu global que són; físic, emocional, mental, existencial i espiritual. Tots ells estan interrelacionats de manera que cada un d’ells conté als anteriors. Des d’aquesta perspectiva, l’autèntica salut comporta un treball de conjunt en cadascun dels nivells.

És important saber que les teràpies holístiques són de gran ajuda però en cap cas reemplacen a cap tractament mèdic.

 

Imparteix: Sílvia Presas Ferrer

El centre

El Centre Sana és un espai dedicat al benestar i a l’expansió de la consciència a través de tècniques de meditació, Ioga i teràpies alternatives. Vine a coneixe’ns.

Telf. 635635302